RETUR

POLITICA DE RETUR

Oferim clienților noștri un serviciu de returnare al produselor, aplicabil conform politicii interne și a legislației în vigoare.

Clienții ne pot cere returnarea produselor comandate și livrate deja,în cel mult 14 zile calendaristice de la primirea acestora.În situația în care cele 14 zile expiră într-o zi nelucrătoare, în  cazul acesta termenul va fi prelungit până la următoarea zi lucrătoare

ARKADA® își rezervă dreptul de a refuză un retur în cazul în care criteriile de retur nu sunt îndeplinite în întregime.

OFERIM SERVICIUL DE RETUR IN CONDIȚIILE ÎN CARE:

→ nu au fost distinct personalizate la cererea consumatorului; 

→ nu au fost executate după specificațiile consumatorului; 

→ nu prezintă urme de lovire sau deteriorare; 

→ nu prezintă urme vizibile de uzură;

 → nu au fost montate, puse în funcțiune; 

→ produsele nu depășesc termenul de 14 de zile de la data recepției lor; 

→ este prezentat în original documentul fiscal (factură/bonul fiscal) care dovedește achiziționarea produselor în cauza (și documentele însoțitoare); 

→ produsele sunt obligatoriu returnate în ambalajul original nedeteriorat (ambalajul în care au fost achiziționate), cu toate  accesoriile și eticheta integre (fără urme de utilizare, deteriorare, lovire); 

→ produsele sunt în stoc și din același lot, putând fi recomercializate cu ușurință de către producător/vânzător, precum: cutii șuruburi, suluri folie, accesorii auxiliare de tip: bandă coamă, bandă bituminoasă, tub silicon, pieptăn streașina, bandă aerisire streașina, etc.

 → produsele returnate sunt la unitatea de ambalare (pachet, rola, cutie, sac, etc); 

→ produsele nu au făcut obiectul unei comenzi speciale; 

Nu acceptăm returnarea produselor utilizate sau asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate de către ARKADA® Steel Map S.R.L., cele care prezintă urme de uzură sau folosire, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice/electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.

NU SE RETURNEAZĂ ȘI NU SE ÎNLOCUIESC URMĂTOARELE PRODUSE/GAME DE PRODUSE:

→ învelitori metalice, panouri și profile metalice care conform procedurii interne de lucru se fabrică / debitează doar la comandă specială, personalizate după specificațiile clientului 

→ accesoriile metalice care conform procedurii interne de lucru se fabrică / debitează doar la comandă specială, personalizate după specificațiile clientului 

Nerespectarea condițiilor de mai sus, precum și punerea produsului, prin orice mijloc, într-o stare necorespunzătoare repunerii în vânzare, duce la refuzul returului.

CLIENȚII:

→ suportă costurile aferente returnării bunurilor 

→ au obligația de a expedia marfă înapoi sau de a o preda către ARKADA® imediat sau cel târziu în decurs de paisprezece zile din ziua în care au făcut cunoscută decizia de retur

 → sunt răspunzători pentru orice valoare diminuată a bunurilor rezultând din manipularea defectuoasă acestora, neconformă cu ghidul de transport și manipulare. 

→ trebuie să știe că, în situația în care apar dispute cu privire la caracteristicile tehnice ale produsului comandat, formularul de comandă, oferta de preț sau factură proforma vor constitui dovadă principală, find mai presus de orice declarații verbale.

RESTITUIREA SUMELOR PROVENITE DIN SERVICIUL DE RETUR SE VA FACE ASTFEL:

Restituirea sumelor provenite din serviciul de retur se va face în termen de maxim paisprezece zile calendaristice din ziua în care ARKADA® primește comunicarea privind returul. 

ARKADA® Steel Map SRL își rezervă dreptul de a refuză returnarea plății până când primește înapoi de la client marfă pentru care acesta a făcut în prealabil notificarea de retur. 

Pentru returnarea acestor sume se vor utiliza aceleași mijloace de plata folosite la tranzacția inițială, cu excepția cazului în care s-a convenit o altă modalitate. 

→ în numerar, pentru sumele plătite în numerar în magazin; 

→ prin virament bancar, pentru plățile efectuate prin banca (O.P.), inclusiv cele achitate prin card bancar (în cazul solicitării returului la o dată ulterioară vânzării); 

→ prin transmiterea către banca a solicitării de anulare/refacere a tranzacției, în cazul în care plata s-a efectuat cu card bancar (în cazul în care produsele se returnează în aceeași zi în care s-a efectuat plata).

DETERMINAREA VALORII DIMINUATE A BUNURILOR DE CATRE ARKADA®

Pentru a determina bună primire a produselor, clientul are obligația de a nu manui și de a inspecta bunurile cu grijă și conform cu ghidul de transport și de manipulare. 

ARKADA® își rezervă dreptul de a restitui o sumă diminuată, în situația în care bunurile au fost alterate.

Determinarea valorii diminuate este stabilită în funcție de situație. Dacă cutia/ambalajul este distrus/a, clientul este rugat să ia în calcul că valoarea bunurilor s-a diminuat. Trebuie notat că orice instalare a bunurilor poate avea că rezultat o valoare diminuată a bunurilor. 

Atât timp cât clientul se află în posesia bunurilor, acesta este complet responsabil pentru ele și este răspunzător pentru orice prejudiciu adus lor.

STATUTUL /RETURUL PRODUSELE NECONFORME

Dacă produsele comandate / livrate sunt neconforme cu comandă, se dovedesc a fi defectuoase sau nu arată conform descrierii, ARKADA® se obligă, conform legislației în vigoare să le repare, să le înlocuiască, să le reducă prețul sau să returneze valoarea produselor neconforme. 

Aceste situații intră sub incidența Legii nr.449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora. În situația în care dorește un retur, clientul trebuie să informeze societatea ARKADA® STEEL MAP S.R.L. despre decizia să, trimițând o declarație neechivocă (de ex. o scrisoare transmisă prin poștă, fax sau e-mail) la sediul social al vânzătorului din DN13, E60, Brașov 547266, Jud Brașov) sau un mail de informare pe adresa de e-mail contact@arkada.eu. 

Pentru orice detalii suplimentare, ne puteți contacta pe adresa de e-mail contact@arkada.eu sau ne puteți apela la numărul +40 742 424 262.

Scroll to Top