Politcă de Retur

Oferim clienților noștri un serviciu de returnare al produselor, aplicabil conform politicii interne si a legislatiei in vigoare.

Clientii ne pot cere returnarea produselor comandate si livrate deja, in cel mult 14 zile calendaristice de la primirea acestora. În situația în care cele 14 zile expira intr-o zi nelucratoare, în cazul acesta termenul va fi prelungit pana la urmatoarea zi lucratoare.

 ARKADA® isi rezerva dreptul de a refuza un retur in cazul in care criteriile de retur nu sunt indeplinite in intregime.

Oferim serviciul de retur in conditiile in care:

 • nu au fost distinct personalizate la cererea consumatorului;
 • nu au fost executate dupa specificatiile consumatorului;
 • nu prezinta urme de lovire sau deteriorare;
 • nu prezinta urme vizibile de uzura;
 • nu au fost montate, puse in functiune;
 • produsele nu depasesc termenul de 14 de zile de la data receptiei lor;
 • este prezentat in original documentul fiscal (factura/bonul fiscal) care dovedeste achizitionarea produselor in cauza (si documentele insotitoare);
 • produsele sunt obligatoriu returnate in ambalajul original nedeteriorat (ambalajul in care au fost  achizitionate), cu toate accesoriile si eticheta integre (fara urme de utilizare, deteriorare, lovire);
 • produsele sunt in stoc si din acelasi lot, putand fi recomercializate cu usurinta de catre producator/vanzator, precum: cutii suruburi, suluri folie, accesorii auxiliare de tip: banda coama, banda bituminoasa, tub silicon, pieptan streasina, banda aerisire streasina, etc.
 • produsele returnate sunt la unitatea de ambalare (pachet, rola, cutie, sac, etc);
 • produsele nu au facut obiectul unei comenzi speciale;

Nu acceptam returnarea produselor utilizate sau asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate de către  ARKADA® Steel Map S.R.L., cele care prezinta urme de uzura sau folosire, zgarieturi, lovituri, socuri mecanice/electrice, produsele carora le lipsesc accesorii.

NU se returneaza si NU se inlocuiesc urmatoarele produse/game de produse:

 • invelitori metalice, panouri si profile metalice care conform procedurii interne de lucru se fabrica / debiteaza doar la comanda speciala, personalizate dupa specificatiile clientului
 • accesoriile metalice care conform procedurii interne de lucru se fabrica / debiteaza doar la comanda speciala, personalizate dupa specificatiile clientului

Nerespectarea conditiilor de mai sus, precum si punerea produsului, prin orice mijloc, intr-o stare necorespunzatoare repunerii in vanzare, duce la refuzul returului.

Clientii:

– suportă costurile aferente returnarii bunurilor

– au obligatia de a expedia marfa inapoi sau de a o preda catre  ARKADA® imediat sau cel tarziu in decurs de paisprezece zile din ziua in care au facut cunoscuta decizia de retur

– sunt răspunzători pentru orice valoare diminuata a bunurilor rezultand din manipularea defectuoasă acestora, neconformă cu ghidul de transport și manipulare.

– trebuie să știe că, in situația în care apar dispute cu privire la caracteristicile tehnice ale produsului comandat, formularul de comanda, oferta de pret sau factura proforma vor constitui dovada principală, find mai presus de orice declarații verbale.

Restituirea sumelor provenite din serviciul de retur se va face astfel:

Restituirea sumelor provenite din serviciul de retur se va face in termen de maxim paisprezece zile calendaristice din ziua in care  ARKADA® primeste comunicarea privind returul.

 ARKADA® Steel Map SRL isi rezerva dreptul de a refuza returnarea platii pana cand primeste inapoi de la client marfa pentru care acesta a facut in prealabil notificarea de retur.

Pentru returnarea acestor sume se vor utiliza aceleasi mijloace de plata folosite la tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care s-a convenit o alta modalitate.

 • in numerar, pentru sumele platite in numerar in magazin;
 • prin virament bancar, pentru platile efectuate prin banca (O.P.), inclusiv cele achitate prin card bancar (in cazul solicitarii returului la o data ulterioara vanzarii);
 • prin transmiterea catre banca a solicitării de anulare/refacere a tranzactiei, in cazul in care plata s-a efectuat cu card bancar (in cazul in care produsele se returneaza in aceeasi zi in care s-a efectuat plata).

Determinarea valorii diminuate a bunurilor de catre  ARKADA®

Pentru a determina buna primire a produselor, clientul are obligatia de a nu manui si de a inspecta bunurile cu grija si conform cu ghidul de transport și de manipulare.

 ARKADA® își rezervă dreptul de a restitui o sumă diminuată, în situația în care bunurile au fost alterate

Determinarea valorii diminuate este stabilită în funcție de situație.

Daca cutia/ambalajul este distrus/a, clientul este rugat sa ia in calcul ca valoarea bunurilor s-a diminuat.

Trebuie notat ca orice instalare a bunurilor poate avea ca rezultat o valoare diminuata a bunurilor.

Atat timp cat clientul se afla in posesia bunurilor, acesta este complet responsabil pentru ele si este raspunzator pentru orice prejudiciu adus lor.

Statutul /returul produsele neconforme

Daca produsele comandate / livrate sunt neconforme cu comanda, se dovedesc a fi defectuoase sau nu arata conform descrierii,  ARKADA® se obliga, conform legislatiei in vigoare sa le repare, sa le inlocuiasca, sa le reduca pretul sau sa returneze valoarea produselor neconforme. Aceste situatii intra sub incidenta Legii nr.449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

În situația în care dorește un retur, clientul trebuie sa informeze societatea  ARKADA® STEEL MAP S.R.L. despre decizia sa, trimițând o declarație neechivoca (de ex. o scrisoare transmisa prin posta, fax sau e-mail) la sediul social al vanzatorului din DN13, E60, Brașov 547266, Jud Brasov) sau un mail de informare pe adresa de e-mail office@arkada.eu

Pentru orice detalii suplimentare, ne puteți contacta pe adresa de e-mail office@arkada.eu sau ne puteți apela la numărul +40 742 424 262